Mikrodermabrázió

Bőrcsiszolás

Mikrodermabrázió1

 

mikrodermabrázió előtti megvastagodott hámréteg

A mikrodermabrázió során a bőr felső rétegén (epidermis) lévő elhalt hámsejtek távolíthatóak el a csiszolófej (gyémánt, v. aluminium-oxid, v. koroid kristályok) segítségével. A célzott radírozófej, valamint a készülék vákuum együtthatásainak köszönhetően nem csak a sérült hámréteget csiszolja, hanem fokozza a bazális réteg vér- és nyirokkeringését is.
Mikrodermabrázió

 

 


mikrodermabrázió folyamata

A mikrodermabrázió során felgyorsul a működőképes és kollagénban gazdag bőrsejtek képződése, amelyek felfelé vándorolva felépítik az új hámréteget. A bőrcsiszolás hatására a bőr tápanyag és oxigén felvevő képessége is javul, az alkalmazott hatóanyagok felszívódása fokozódik.
Mikrodermabrázió2 Mikrodermabrázió után megnő a bőr áteresztő képessége, megújulhatnak a felületi hámsejtek.A mikrodermbarázióval jó eredményeket lehet elérni az érett, lassú anyagcserét folytató, enyhén ráncos vagy az aknés, heges, pigmentfoltos (nap, öregségi májfolt), egyenetlen bőrfelszín esetén. Arcon, dekoltázson, kézfejen kívül testkezelésként terhességi és fogyási csíkok (striae) megszüntetésére is alkalmazható ez az eljárás. A mechanikai bőrcsiszolást szakképzett kozmetikusokn és bőrgyógyászok modern készülékkel, nagy gyakorlattal végzik.

 

Időtartam: Egy alkalom mikrodermabrázió 20- 60 perc, a kezelendő terület nagyságától függően.
Mellékhatás, szövődmény: A mikrodermabrázió során leggyakrabban előforduló mellékhatás a bőrpír, amely a kezeléseket követő néhány órában jelentkezhet. Ennek kiküszöbölésére a kezelések végén bőrnyugtató krémet kap a páciens. Extrém érzékeny bőrű páciensek esetén előfordulhat fertőzés (akne) vagy jelentősebb hámsérülés. Ebben az esetben bőrgyógyásza lokális vagy szisztémás gyulladáscsökkentő kezelést alkalmaz.
Ellenjavallat, kockázat: Sötét bőrűek esetén előfordulhat barna foltosodás a mikrodermabrázió sorozat után is, amelyet a megelőzhet a magas fényvédőfaktorú (SPF 50-100) krém nappali használatával.
Kizáró okok : akne, ekcéma, és egyéb a bőr gyulladásos, fertőző állapotai esetén, lázas állapot, betegségek, cukorbetegség és egyes gyógyszerek, pl. az A vitamin származokok (isotretinoin/ pl.Roacuttan) folyamatos szedése közben és után 1 évvel.