Narancsbőr

NARANCSBŐRÖM VAN, – MIT KELL TUDNOM, MIT TEGYEK?

A narancsbőrről általánosságban

Napjainkban majdnem minden hölgy problémája a narancsbőr vagy cellulit. 50 évvel ezelőtt szinte ismeretlen volt a jelenség. Több, mint 30 éve már kezelik a problémát, ma pedig már sajnos a tizenévesek és a férfiak egyre nagyobb hányada fedezi fel testén a narancsbőr tüneteit.

Mi is az a narancsbőr vagy cellulit?

A narancsbőr egyszerűen megfogalmazva felfúvódott, salakanyagokkal telítődött zsírsejteket jelent a bőr alatti kötőszövetben. Megjelenése leggyakrabban a lábon, fenéken, hason és a felkaron. Normál állapotukban ezek a zsírsejtek gombostűfej nagyságúak, 1-2 mm-esek. A narancsbőr, cellulit esetében azonban elérhetik eredeti, természetes méretűk akár tízszeresét is, babszem nagyságúra duzzadhatnak.

A felfúvódott zsírsejtekben salakanyagok, anyagcsere végtermékek tárolódnak, és ezek az anyagok nyirokfüggőek, vagyis nem a vérkeringés, hanem a nyirokkeringés szállítja el őket. Van azonban egy probléma: a nyirokfolyadék nem áramlik magától. Csak abban az esetben, ha mozgunk. Ahhoz, hogy a nyirokkeringésünk jól működjön feszes kötőszövetre is szükségünk van, hiszen az „izompumpa” csak ekkor működik kielégítően. A probléma akkor kezdődik, amikor a kötőszövetünk, bőrünk elveszíti feszességét.


A narancsbőr fokozatai, stádiumai

A narancsbőr kialakulásának 3 fokozatát, stádiumát szokták megkülönböztetni a szakemberek. Ezt az önvizsgálatot mi magunk is megtehetjük, hiszen egyszerű fizikai vizsgálattal jól láthatóak a narancsbőr jegyei.

A narancsbőr 1. stádium: ez a leggyengébb formája a narancsbőrnek. Csak úgy fedezhető fel magunkon, ha önvizsgálatot végzünk. A hüvelyk és a mutató újunkkal elvégzünk egy egyszerű összecsippantásos tesztet a comb külső oldalán. Ha ekkor apró, pici gödröcskéket észlelünk, akkor I. stádiumú narancsbőrről beszélhetünk.

A narancsbőr 2. stádiuma: úgy vesszük észre, ha keresztbe tett lábbal leülünk egy székre. A comb hátsó-oldalsó felszínén láthatjuk a narancsbőr tipikus jeleit: gödröcskék, barázdák.

A legerősebb fokozata a narancsbőrnek a 3. stádium: ekkor nem kell mást tennünk, csak beállunk a tükör elé és szabad szemmel láthatjuk a matracszerű, egyenetlen bőrfelszínt, gödröcskéket, barázdákat, akár pókháló ereket is.

A HIGH CARE COSMETICS A NARANCSBŐR KEZELÉSEK SPECIALISTÁJA

A High Care mindent tud a narancsbőrről

Könnyen beláthatjuk, hogy a probléma összetettsége miatt önmagunk nem tudjuk tökéletesen megoldani ezt a problémát, ezért van szükség szakember segítségére.

A németországi Weyergans High Care Cosmetics cég, közel 40 éve olyan kozmetikusokat, cellulit-terapeutákat képez, akik alkalmazva a Differenciált Cellulit Terápia (DCT®) módszereit, amelyek nem másra, mint a kötőszövet erősítésére, a nyirokáramlás fokozására és a zsírsejtek csökkentésére épülnek.  A Weyergans High Care Cosmetics cég tulajdonosa, alapítója Dr. Rudolf Weyergans orvos-szociológus, a narancsbőr, cellulit témában az egész világon elismert szakembernek számít.

Magyarországon közel 30 éve a High Care Cosmetics Hungária Kft. honosította meg ezeket a narancsbőr, cellulit kezeléseket. Franchise rendszert épített ki „High Care Center” „High Care Stúdió” néven, ahol a legkiválóbb szakemberek foglalkoznak a narancsbőr kezelések sikerességével. Berettyóújfaluban a High Care kozmetika az egész országban mintaként szolgál. Közel 30 éve több ezer elégedett vendéget kezeltek a High Care franchise üzletei.  Kompetenciájuk megkerülhetetlen: innováció, csalhatatlan trendi érzés, szakételem, bizonyítottan eredményes eljárások, nyugodt légkör, ez az, ami a High Care kozmetikai szalonokat megkülönbözteti versenytársaitól.

A NARANCSBŐR ELLENI KEZELÉS ELSŐ LÉPÉSE
– SZÁMÍTÓGÉPES ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Személyes konzultáció a narancsbőr kezelésre

A berettyóújfalui High Care kozmetikában érdeklődő vendégeket a High Care egyedülálló számítógépes anamnézis, állapot felmérési programja fogadja. Ehhez nem kell mást tennünk, mint telefonon, e-mailben bejelentkezni a közel háromnegyed órát igénybe vevő állapotfelmérésre, ahol közösen a High Care kozmetikussal, cellulit-terapeutával mindenre kiterjedő, részletes válaszokat kapunk aktuális állapotunkról. A High Care számítógépes állapotfelmérésének különlegessége, hogy kizárva az ellenjavallatokat megkapjuk egy sikeres narancsbőr kúra javaslatát. Általánosságban az eredményhez legalább 10 alkalmas narancsbőr kúrára szükségünk lehet, amiben többféle High Care kezelést kombinálnak. Egy-egy alkalommal 1,5-2 órás időtartamot töltünk el a High Care berettyóújfalui kozmetikájában. A High Care kozmetikusok felhívják figyelmünket, hogy a siker érdekében, a kúra alatt nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő (2,5 – 3 literes) folyadékfogyasztás.